Social trønder – you bet!

Dagen i går bød på faglige og sociale trøndere i Trondheim.

OMG inviterte til fagkonferansen Social Trønder på Byscenen. Og takk for det! I den medierevolusjonen vi står midt i, er det ekstremt viktig å ta seg tid til faglig påfyll.

Som alle konferanser er noe ekstremt interessant og nyttig, mens atter annet er gammelt nytt. Det aller viktigste er likevel det som skjer mellom og etter programpostene. Selv for oss i grå dress og tykke briller som arbeider i offentlig sektor. Den nye mediehverdagen er sjukt spennende, men også viktig. Viktig for å kunne bruke annonsekronene mer effektivt, og fordi de nye mediene gir spennende og nye muligheter for tettere dialog med innbyggerne.

Også var det hyggelig å få en lang prat med Facebooks Norges-sjef, Rune Paulseth. Det er godt å få et ansikt, en stemme og et navn på Facebook her til lands.

st_twitter1
En digitalkonferanse må selvsagt ha verdens største navnelapper – i papir!
st2 Alltid engasjerte Hans Petter Nygård Hansen
st3
Rune Paulseth ga et bittelite blikk inn i Framtidas Facebook.

Tips 5: Bruk bilder

Et bilde sier mer enn 1000 ord heter det. I dag kan frasen gjerne moderniseres: Et bilde skaper mer viralitet enn 1000 ord.

[shareaholic app=»share_buttons» id=»6605289″]

Det er mange emner jeg kunne skrevet om i mitt femte og siste tips til profesjonelle Facebook-brukere, men det er håpløst å utelate bilder som tema.

Derfor, la oss snakke litt om bildebruk.

Facebook_Photos_Engagement_Infographic

Bilder og video er ekstremt virkningsfullt i sosiale medier. Det er ikke uten grunn at Pinterest, Vine og Snapchat er raskt voksende tjenester. Det er ikke tilfeldig at fashion- og interiørbransjen er godt representert på Instagram.

Det er heller ikke tilfeldig at mikroblogg-tjenesten Twitter har lagt til usannsynlig mange bildemuligheter til å være en tekst-tjeneste. Ifølge Twitter selv øker sjansen for en retweet med 35 prosent om du legger ved et bilde/video år du tvitrer.

En undersøkelse fra New Pew Research Center viser at en stor andel Facebook-brukere setter spesielt pris på bilder/videoer. Nesten halvparten av brukerne sier at bilder og videoer er en vesentlig grunn til å være i sosiale medier. Og hver tredje bruker kommenterer minst et bilde pr dag.

Bilder gir oppmerksomhet. Bilder engasjerer. Bilder selger.Tekst viker for bilder!

Tenk på deg selv når du er i kjøpsmodus. Enten det er en bil, et par sko, en feriereise, en konsertbillett. Vil du lese om produktet, eller se bilder og videoer?

Mennesker liker bilder. Hjernen vår prosesser visuell informasjon langt, langt raskere enn ren tekst. Dessuten husker vi fint lite av det vi leser, sammenlignet med det vi ser.

Ifølge en artikkel på ragan.com får facebook-oppdateringer med et bilde 53 % flere «likes» enn rene tekstoppdateringer. Enda bedre. Bilder får 104 % flere kommentarer enn tekstoppdateringer. Bilder og video skaper engasjement, og engasjement er nøkkelen til suksess i sosiale medier.

Bilder øker også synligheten for ditt budskap. Se på de to eksemplene under. Her har jeg lagt ut fakta om mobilbruk  blant innbyggere i USA på to ulike måter. Først som en ren tekstoppdatering, dernest som en infograph. Hva synes du fungerer best?

Først teksten som en ren tekstoppdatering:

eks2_w
Under er samme tekst laget som et bilde / infograph.

eks1_w

Fordelene ser du kanskje selv? Ikke bare tar du større plass av skjermbildet til dine følgere. Bilder øker også sjansen for at dine følgere husker budskapet ditt. Og altså; sjansen for at noen «liker», kommenterer og deler øker voldsomt.

TAGGING
Glem heller ikke å tagge bildene med personer/steder som er i bildet. Tagging sikrer bedre spredning av dine bilder, og øker dermed sjansen for viralitet.

Når du tagger noen, oppretter du egentlig en lenke til deres tidslinje. Innlegget du tagger denne personen i, kan også legges til på personens tidslinje. Statusoppdateringen din kan også vises på denne vennens tidslinje. Dermed kan denne personens følgere finne din side som en lenke i personens feed.

Les mer om hvordan tagger fungerer

Ennå ikke overbevist? Studer infographen under!

why_use_visual_content_in_social_media_marketing_664