Studio: Dag 8

Opptak med Ola bassist på Easy sto på programmet i dag.

Plugget bass direkte inn i Digi002, og etter å ha brukt den innebygde tuneren var vi klar for opptak.

Faktisk ble bassopptaket mer utfordrende enn jeg hadde trodd.Tenkte at bassporet ble befriende enkelt etter mye klipp og lim med gitar, men etter 19 opptaksrunder måtte jeg innse at det ikke slo til.

Noe av utfordringen skyldtes at vi slet med å finne gode basslinjer, som også funker opp mot slagverk/stortromme. Vi landet etter hvert på aktiv 8-delsbassing men med vekt på grunntoner, og hvor basspillet åpner seg noe mer i refrengene.

Avslutta med å legge på en dobling av et gitarriff på endingen av refrengene. Om det blir brukt vet jeg ikke, pr nå ser jeg for meg at det blir med i det andre refrenget.

Rakk ikke å høre så nøye på råmaterialet etter at opptakene var ferdig. Er spent på hvor tight det er, og om jeg faktisk har nok opptak av de ulike partiene til å sy sammen et helt bass-spor som holder mål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *