Studio: Dag 6

Dagen i dag gikk med til å ta opp gitarer på ”Easy” med Kristoffer Gitar-mann på besøk.

Starta med å gjennomgå oppbygging av låt, samt diskutere gitarlyd og gitarteknikk – opp mot ønsket uttrykk i låta. Vi har brukt Oasis’ sitt gitarspill på ballader som en musikalsk referanse. Fordi låta har som utgangspunkt å skulle bli litt britpop-aktig.

Starta derfor med et tight komp-spor, maskinelt spilt, uten avvik. Med en halvrufsete ”engelsk” gitarlyd. Dette sporet er lagt fra start til mål.

La deretter to gitarspor på refreng og outtro med en tremolo-effekt. Ved å panorere fikk vi en relativt spesiell effekt  fordi de to sporene ikke har synkron tremolo. Tror det kan være et lite bidrag til å lage en musikalsk referanse i låta.

Avslutta med å lage en melodiføring på gitar under siste vers.

Enkelt og greit; vi unngikk fella med å overøse innspillingen med 100 gitarspor. Opplevde også at dialogen med gitaristen ga et bedre resultat enn om han kun skulle fått beskjeder etter min opprinnelige plan for gitar. Hadde blant annet en tanke om å legge kassegitar som grunnleggende gitarspor, men gitaristen hadde fornuftige argument for at det var bedre med en el-gitar!

Neste studiodag blir antageligvis lead-vokal.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *