Studio: Dag 4

Tenk å få en trommis til å levere varene kl 0800 om morgenen! Alt er mulig, bare man har nok kaffe!

Okke som: For første gang følte jeg at eksamensprosjektet mitt på Høgskolen i Nord-Trøndelag er i full gang. Fikk låne Sawmill Studio i Namsos av en alltid positiv Anders H., som også hjalp til å mike opp trommene kvelden før. En ivrig Morten N. bak trommene la til sammen 40 takes på de to låtene som inngår i eksamen. Nydelig spilt, tross at han sjelden svetter bak trommene før butikkene åpnerom morgenen. Han bidro også til å finne gode løsninger på slagverksida som kler låtene!

Enkelte steder ble særskilt spilt inn, for eksempel bridge og outtro på «Easy», for å ha muligheten til å klippe det inn i ferdig trommespor, og slik skape presise overganger. Innspillingen ble særdeles tight, noe som gjør videre arbeid mye mer behagelig!

Never underestimate the value of a good drum-track!

Hihat ble ikke særskilt miket. Velger heller å kjøre en limiter ganske hardt på overheads, samtidig som uttrykket i låtene er litt type britpop; hvor jeg uansett ikke ønsker en framtredende hihat… Og den pokkers hi-haten har jo også en tendens til å stikke fram nesa i en hver mikrofon…!

Tromme-sesjonen tok fem effektive timer, men eksterndisken er nå fult av bortimot 6GB med trommeinnspillinger, og jeg er ganske sikker på at jeg har det jeg trenger til å redigere et ferdig, ok trommespor.

Å få klippet og redigert et ferdig trommespor er også neste punkt på arbeidslista. Vil ikke spille inn noe som helst, før trommesporet er ferdig.

Følgende mic-oppsett ble for øvrig valgt:

  • Kick: Shure Beta52A
  • Snare over: Shure SM57
  • Snare under: Neumann KM100
  • Tam (2 stk):Sennheiser MD421
  • Overhead (2 stk): AKG C451

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *