Studio: Dag 1

Det siste året har jeg studert Musikkproduksjon ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Nå skal jeg i gang med prosjekteksamen: innspilling av ei låt, eventuelt to – hvis tid. På bloggen min vil jeg holde meg selv – og eventuelt andre interesserte (hvem nå det måtte være…) oppdatert om prosjektet.

DAG 1

I dag tok jeg meg selv i nakkeskinnet ,og tvang meg til å tenke på prosjektet…. Starta med å flytte hjemmestudio-utstyret fra huset og over i øvingsrommet mitt i garasjen. Kjekt med litt ekstra tumleplass når man skal hente inn eksterne musikere til prosjektet.

Starta med å lage et ledespor i Pro Tools til den selvlagde låta ”Jealous Mind”, som jeg akter å bruke som grunnlag for prosjektet. Blir det tid spiller jeg også inn en annen selvlagd låt, ”Easy”.

Starta med å legge et ledespor som trommisen kan spille etter, når han blir førstemann i studio. Å finne riktig tempo er alltid en vrien øvelse, men jeg landet på 83 som tempo for ”Jealous Mind”.

Har lagt inn et tromme-loop, slik at trommisen har både det å et rent click-track å velge mellom. Har ellers sunget inn en enkel vokal som er like mye underholdning som nytelse – samt noen enkle gitarer, som senere skal erstattes med tonene fra en mye dyktigere gitarist en meg selv.

Jeg er i dialog med Anders Håpnes i Sawmill Studio om å få låne studioet hans til å spille inn trommene, da jeg ikke har nødvendig utstyr for det hjemme. Krysser fingrene for at det ordner seg. Ordentlige trommer er morsommere å arbeide med enn trommeloops.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *