Grattis med dagen, King Kenny!

Liverpools største legende gjennom tidene, fyller 60 år i dag! Det er all grunn til å gratulere!

Kenn Dalglish er et geni - et eksempel på hvordan man kan lykkes. Sitat: Alex Ferguson

Kenneth Mathieson Dalglish tok tradisjonen med skotske spillere i Liverpool til nye høyder. Etter debuten i 1977 fikk han raskt tilnavnet King Kenny. Et tilnavn han har levd opp til i alle år etter.

Dalglish har rekord i antall landskamper og mål for Skottland, med 102 kamper og 30 mål. Han spilte totalt 515 kamper for Liverpool FC, hvorav 355 seriekamper. Skotten har også vært manager for klubbene Liverpool, Blackburn Rovers, Newcastle United og Celtic. Han ble kjent som en notorisk målscorer, og var den første til å score 100 mål i både den skotske og den engelske toppdivisjonen.

Dalglish er en av kun ni menn som har blitt engelsk seriemester i fotball både som spiller og som manager. Han er også en av kun tre managere som har vunnet den engelske toppserien med to forskjellige klubber (Liverpool og Blackburn). De to andre som har gjort samme mesterstykke er Brian Clough og Herbert Chapman. Han er utnevnt til medlem av Order of the British Empire.

Framfor alt er han beviset på at ingen er uerstattelige. Han ble hentet til Liverpool for å fylle skoene etter ”uerstattelige” Kevin Keegan. 26-åringen Dalglish tok utfordringen på strak arm. og på sine seks første ligakamper i 1977 scoret han fem mål. Han fikk en glimrende start i debuten borte mot Middlesbrough med målkjenning allerede etter sju minutter. I sin hjemmedebut scoret han etter 46 minutter mot Newcastle United. I sin første sesong for Liverpool spilte han samtlige kamper, scoret 30 mål og ble matchvinner i europacupfinalen mot belgiske Club Brugge på Wembley. Kampen endte 1-0, og Dalglish ble den nye folkehelten på Merseyside. Keegan var glemt.

At Kenny fortsatt har heltestatus, ble klart da han steppet inn som manager inneværende sesong. Han har tilført klubben håp og tro. Der forgjengeren Roy Hodgson snakket om hvor dårlige spillere han rådde over, snakker King Kenny om at spillerne er mer enn gode nok – de må bare dra lasset sammen!

Etter magre år med Liverpool, har King Kenny om ikke annet vist at laget er i stand til å slå hvem som helst. Bare  vi bevarer troa!

Grattis med dagen, Kenny! You’ll never walk alone!

Les mer om King Kenny på:

  • Han har vunnet ligaen med Liverpool som både spiller og manager. Kan han gjøre det igjen?

  •  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *