Skattejakt med søk-funksjonen

Statsbudsjettdag er arbeidsdag så det holder. Dagens viktigste verktøy er søkefunksjonen på PC-en.
IMG_6626.JPG Kommunikasjonsavdelinga er i høyspenn når statsbudsjettet legges fram. Hvilke satsinger kommer, hvilke går. Hvilke nyheter finner vi, hva betyr det for fylkeskommunen og tjenestetilbudet til våre innbyggere.Vi leter etter sakene, holder infoflyten internt i gang, bistår med pressemeldinger der fylkesrådet ønsker å kommentere. Utarbeider pressemeldinger, bistår media med spørsmålene de har. Søk etter søk i endeløse dokument, som var enda mer endeløse den gangen jeg jobbet som journalist – og vi fysisk hentet ti kilo statsbudsjett på politikammeret. Og bladde, og bladde og bladde.

PC og søkefunksjon er å foretrekke.

For min egen del deltok jeg på en seanse med statsråd Robert Eriksson ved Steinkjer videregående skole, hvor han lanserte et 15 millioners-prosjekt til Nord-Trøndelag. Et tre års prøveprosjekt for å få flere unge utenfor arbeid og opplæring tilbake i utdanning. Prosjektet er rettet mot ungdom som har størst risiko for ikke å gjennomføre videregående skole.

Jeg valgte å lage et kort videoinnslag som vi publiserte i våre kanaler på YouTube, Facebook. Twitter og websida. Videoinnslaget ser du under. Opptakene er gjort med en Nikon D7100 og ekstern Røde-mic. Redigert i iMovie på en iPad 3. Fort og kjapt unnagjort, men mer spennende å presentere det slik enn med en ordiner tekst-sak. iMovie fungerer forsåvidt greit til helt enkle ting, men ser fram til å få Adobes redigeringsverktøy installert.  iMovie er litt upresis på noe redigering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *